Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Rázsi Botond
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek:
Árvai Hilda,
Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

Pro Agria díj: Horváth megerősítést kapott

Huszonnégy év munkája, a sportágért végzett áldozatvállalás jutott kifejezésre városi elismerésben Horváth Tamás esetében.

Nem tagadja: amikor értesült róla, hogy idén ő veheti át a Pro Agria szakmai díjat, meghatódott. Huszonnégy év munkája, a sportágért végzett áldozatvállalás jutott kifejezésre városi elismerésben Horváth Tamás esetében. Az Egri Városi Sportiskola cselgáncs szakosztályának vezetőedzőjét, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium testnevelőjét teljes meglepetésként érte az önkormányzati emlékplakett.

Horváth Tamás

Fotó: Korsós Viktor

– Számított rá?

– Abszolút nem, teljesen meglepett az értesítés, azt sem tudom – na, jó kicsit azért sejtem –, hogy ki terjesztett a díjra – válaszolta Horváth Tamás.

– Sokadik lesz a sorban ez a díj?

– Egyáltalán nem, ugyanis hasonlót még sem sosem kaptam, ez az első kitüntetésem.

– Mire gondolt, amikor a pódiumra szólították?

– Akkor igazából már nem gondolkodtam. Amikor viszont jött a meghívó, akkor azért bevallom, meghatódtam.

– Azóta mi futott át a fején?

– Visszamentem egy kicsit az időben, felidéztem magamban az 1991-es kezdést. A verpeléti Arany János Általános Iskolában tanítottam és ott volt az első gyerekcsapatom, majd 1992-ben a Lenkey János Honvéd Gimnáziumban folytattam. Aztán jött az 1993-as év, és benne egy éles váltás, ugyanis a később, 1995-ben autóbalesetben elhunyt Tóth Péter után nekem jutott a lehetőség Egerben a cselgáncsozók munkájának irányítására.

– Akkoriban mi jelentette a legfontosabb feladatot?

– A sportolók egy része az Eger SE, másik fele a Miskolci VSC kötelékébe tartozott. Utóbbiakat visszaigazoltam, de már az Egri Vasashoz. Edzőként Zakar Csaba és Járdán Tamás segített, velük együtt indultunk egy új úton.

– Ezen az úton most hol tartanak a társakkal?

– Rengeteg gyermek volt a kezünk alatt, sokakkal dolgoztunk, ám igazából nem éreztük, érezzük ezt tehernek, mert nagyon szeretjük a dzsúdót.

– Személyes sikernek vagy a sportág elismerésének tartja a Pro Agria díjat?

– Is, is. Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy óriási munkám van abban, ahová eljutottunk, amiért messzemenőkig kijár a köszönet edző kollégáimnak, Zakar Csabának, Cs. Németh Péternek és Fejér Barnának. Utóbbi tanítványom is volt, és most már országos bajnok neveltre is büszke lehet.

– Eközben pedig a cselgáncs népszerűsége a magasságokba ível.

– Valóban egyre ismertebb és közkedveltebb a dzsúdó, amit az is bizonyít, hogy hirdetés nélkül is könnyedén megteltek a csoportjainak, és gyakran már helyszűkével is küszködünk.

– Rudinszky Ádám nyomdokait követik a fiatalok?

– Nagyon jó érzéssel tölt el mindannyiunkat, hogy Ádám személyében valóban fel tudunk mutatni olyan fiatalt, aki juniorként a magyar válogatott meghatározó személyisége. Jelenleg huszonkilenc igazolt versenyzővel rendelkezünk, akik közül az Egri Városi Sportiskola színeiben az utánpótlás pallérozódik, az Egri Vasas égisze alatt pedig a hobbi dzsúdózók és a versenyezni nem kívánók találnak magukat helyet. Jelenleg a városban 110–120 fő cselgáncsozik. A huszonkilencből 22–23 fiatal szinte minden versenyen indul, közülük hárman a serdülő, hárman az ifjúsági, egy pedig a junior válogatott tagjaként jegyzett. Úgy vélem, hogy ez az arány önmagáért beszél.

– Ezek a tények és/vagy a megkapott elismerés sarkallja valami újra, másra?

– Pluszt ad munkához. Eddig sem hagytam el magam, ám most megerősítést kaptam ahhoz, hogy helyes az irány, ezt kell követni.

Holló, Hócza és Szívós is díjazott

Az október 23-án, a Gárdonyi Géza Színházban tartott városi díszünnepségen Habis László polgármester a Pro Agria szakmai díjban részesített Horváth Tamáson kívül Holló Balázsnak ( Egri Úszó Klub) az Eger kiváló sportolója kitüntetést adta át. Az Eger város jó tanulója, jó sportolója elismerő címet Hócza Hanna atléta, a Balassi iskola volt tanulója és Szívós Győző Gergely vízilabdázó vehette át. Jelenleg mindketten a Pásztorvölgyi iskola diákjai.

Benyitottak az iskolákba

A sportág népszerűsítése keretében Mini dzsúdó program és Referencia iskola program is párhuzamosan fut. Előbbire az egri Tinódi iskolában akad példa, ahol testnevelőként Tóth Balázs vezetésével lehet elsajátítani az alapokat. A tíz megyében már zajló, és Hevesben is hamarosan induló utóbbi projektben a testnevelés órákon ismerkednek a dzsúdóval a gyerekek. Az intézmények a munkához 75 négyzetméteres szőnyeget és húsz judogit, vagyis dzsúdós ruhát kapnak.

Forrás: HEOL.hu

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Az alapítvány bankszámlaszáma:

11739009-20106603

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.