Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Rázsi Botond
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek:
Árvai Hilda,
Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

A Szilágyis Alapítvány ballagási jutalmában részesülnek:

A Szilágyis Alapítvány PLAKETT-jét nyerte el:
Kesztyűs Viktória 12.E Arany János Tehetséggondozó Program 5 éven keresztül kitűnő tanuló, emellett osztálytitkár volt. Angol nyelvből felsőfokú
nyelvvizsgával rendelkezik.
Számtalan versenyeredménnyel öregbítette a Szilágyi hírnevét. A Savaria történelemversenyen az országos 9. helyet szerezte meg. A Tatán megrendezett Arany János Irodalmi Versenyen döntős lett, bronz minősítést kapott. Az országos Aranytoll Helyesírási Verseny 2. helyezettje volt. A Tömörkény István Alkotói Pályázaton vers kategóriában bronz minősítést ért el. Az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati versenyen az előző és az idei tanévben is megyei első helyezett volt, az országos döntőben az Anyanyelvápolók Szövetségének díját, majd a verseny arany fokozatú díját nyerte el. Az Országos Arany János Irodalmi versenyen minden évben dobogós helyezést ért el. Az előző tanévben két tárgyból, történelemből és magyar nyelvtanból is bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny 2. fordulójába.
Kollégiumok közötti versenyek, versmondó versenyek állandó résztvevőjeként is méltó módon képviselte intézményünket. Lelkes szereplője, konferansziéja volt iskolai és városi megemlékezéseknek, ünnepségeknek.
Magatartásával, szorgalmával, elkötelezettségével példát mutatott a Szilágyi egész közösségének.
A Szilágyis Alapítvány Kuratóriuma AD ASTRA (A CSILLAGOKIG) DÍJ-ban részesíti a 2019/20-as tanév legjobb versenyeredményéért:
Bátori Bence 12.d osztályos (biológia-kémia tagozatos) tanulót és felkészítő tanárát, Göncziné Utassy Jolánt.
Bátori Bence a 2019/20-as tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen kémia tantárgyból az országos döntőben a 26. helyen végzett.

 

 

További jutalmazottak:

 

 

Bacsu Katalin Dominika 12.b (humán)
Végig kitűnő volt a tanulmányi eredménye, magatartása és közösségi munkája példamutató. Angol és német nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgája van. Számos versenyen indult és ért el szép sikereket. A 2018-2019-es tanévben jelentkezett magyar nyelvből az OKTV-re, és a döntőben az országos 22. helyezést érte el.

Bátori Bence 12.D (biológia-kémia)
Kitűnő tanuló, középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Tehetségét elsősorban biológia és kémia tanulmányi versenyeken kamatoztatta. A biológia OKTV-n a második fordulóba, a Dr. Szentágothai János Biológiaverseny döntőjébe jutott. Az Irinyi János kémiaversenyen többször is megyei dobogós, majd országos 31. lett, kémia OKTV-n többször is továbbjutott,
az idén a 26. helyen végzett.
Biró Máté Bence 12.D (biológia-kémia)
Kitűnő tanuló, angolból középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Kiemelkedően megbízható és sokoldalú személyiség széles érdeklődési körrel. A Márai Sándor versmondó verseny mellett az Erzsébet-napi szavalóversenyt többször megnyerte. Szavaló tehetségével rendszeresen emelte iskolai ünnepi műsorok színvonalát. Emellett az Irinyi János Kémiaverseny megyei 2., országos 27. helyezettje volt.
Borbás Zita 12.E (Arany János Tehetséggondozó Program)
Jeles tanuló. Középfokú német nyelvvizsgával rendelkezik. A 2018-2019-es tanévben a Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyen csapattagként a 14. lett. A 2019-2020-as tanévben a földrajz OKTV második fordulójába jutott. A Less Nándor Földrajzversenyen országos 5. helyezett lett. Tájfutóként országos sportversenyeken is eredményesen képviselte a gimnáziumot.

Bornemissza Anna Sára 12.a (speciális angol)
Kitűnő tanuló, angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Kiemelkedő
sportteljesítményt nyújtott országos és nemzetközi atlétikai versenyeken gát és síkfutásban.
A legutóbbiak közül néhány: XIX. Nemzetközi Atlétikai Verseny női 400m gát 2. hely, Atlétikai
Magyar Bajnokság női 400m gát 8. hely, Atlétikai Junior Magyar Liga Döntő női 400m síkfutás
5. hely, női 400m gát 3. hely, Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő női 400m gát 7. hely

Fazekas Lajos 12.C (matematika-informatika-fizika)
Kitűnő tanuló. Angol nyelvből középfokú komplex és felsőfokú szóbeli nyelvvizsgával rendelkezik. A Nemes Tihamér Országos Informatikai Tanulmányi Verseny döntőse. A Mikola
Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny megyei fordulójában 2. helyet szerzett, a Palotás József megyei matematikaverseny 3. helyezettje. Mindemellett virtuóz latintáncaival
sokszor emelte fényét iskolai rendezvényeknek.

Gömöri Zsófia Emma 12.b (humán)
Végig kitűnő volt a tanulmányi eredménye, magatartása és közösségi munkája példamutató. Angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. A Savaria történelemversenyen megyei 9. helyezést, az Irinyi János kémiaversenyen 9. évfolyamosként megyei második helyezést, a 10. évfolyamon pedig megyei első helyezést ért el. Az országos elsősegélynyújtó verseny megyei fordulójában 2. helyezést szerzett.

Horváth Bence 12.a (speciális angol)
Kitűnő tanuló, angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Országos és nemzetközi versenyeredményei alapján kiemelkedő tehetségű sportoló. 2019-ben elnyerte a Magyarország jó tanulója - jó sportolója címet és Eger város jó tanulója – jó sportolója címet is. Néhány rangos eredménye: 2017 őszén Teplicében a Judo Európa Kupán VII. helyezést, 2018 tavaszán a Judo Országos Bajnokságon III. helyezést, ősszel pedig I. helyezést ért el.
2019 márciusában 3. helyezett lett a győri Judo Junior Országos Bajnokságon.

Kóró Lilla Dorottya 12.D (biológia-kémia)
Kitűnő tanuló, angolból felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Sokoldalú, megbízható és segítőkész személyiségével az osztályközösség egyik legaktívabb tagja volt. Biológia OKTV-n
második fordulóba jutott. Magyar nyelv, biológia, matematika, és kémia tanulmányi versenyeken többször megyei dobogós helyen végzett, az Irinyi János Kémiaversenyen országos 22. lett.
Kisvarga Napsugár Janka 12.D (biológia-kémia)
Kitűnő tanuló, angol felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Az osztály közösségi életében osztálytitkárként vezető szerepet töltött be. Kiváló tanulmányi eredményei és közösségi
tevékenysége mellett a sport terén is helytállt. A Floorball Magyar Kupán 2., az Országos Bajnokságon 3. helyen végzett, iskolai csapatával a Floorball Diákolimpián egyszeri 4., kétszeri 2. hely után megszerezte az aranyérmet.

Lázár Csenge 12.a (speciális angol)
Kiemelkedő képességű tanuló, angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Tanulmányi és közösségi munkája mellett díjazott alkotásaival rangos képzőművészeti eseményeken és pályázatokon képviselte az iskolát. Legutóbbi kiemelkedő eredményei közül néhány: a Kondor Béla Országos Diákgalériában 3 kiállított művel szerepelt, a Balassa Bálint halála – képregény-pályázaton különdíjat nyert, a Magyar Úszószövetség kabalafigurájának tervével 6.helyezést ért el.

Román Bálint Dániel 12.a (speciális angol)
Nagy tehetséggel és munkabírással rendelkező tanuló, céltudatos mind az elméleti, mind a sporttevékenységben. Kitűnő tanulmányi eredménye van, emellett lelkes közösségi ember. Angol nyelvből középfokú komplex nyelvvizsgát szerzett. 2018-ban az Észak-magyarországi Régióban az Év Íjászának választották. 2019-ben a 3D IAA (Nemzetközi Íjászszövetség) Országos, valamint Európa Bajnokságán I. helyezést ért el. Elnyerte a Magyarország jó tanulója- jó sportolója címet.
Az Egri Lokálpatrióta Egylet fiatalok kategóriában jelölte az Eger Csillaga címre.

Szűcs Laura 12.D (biológia-kémia)
Kitűnő tanuló, angolból felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Sokoldalú, megbízható, széles érdeklődési körű személyiség. Magas szintű tanulmányi teljesítménye mellett képességeit
több területen bizonyította. A Strandröplabda Diákolimpián az iskolai csapat tagjaként ezüstérmes, az Irinyi János kémiaversenyen többször megyei 4-5. helyen végzett. Tavaly beválasztották az Országos Középiskolai Képzőművészeti Pályázat kiállítói közé.
Tóth Máté 12.D (biológia-kémia)
Reál tantárgyak terén ért el sikereket, leginkább kémiából jeleskedett: az Irinyi János kémiaversenynek volt megyei 1., országos 35. helyezettje. Szabad idejének jelentős részét az iskolai rendezvények lebonyolításának segítésére szentelte. Éveken keresztül a technikai  háttérmunkát végző kis csapat oszlopos és megbízható tagjaként kiérdemelte a közösség elismerését.
Viroszt Eszter 12.C (matematika-informatika-fizika)
Kitűnő tanuló. Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. A Palotás József megyei matematikaverseny 6. helyezettje volt. A Nemzetközi Matematikaversenyen is eredményesen szerepelt. Részt vett az Erdős Pál Matematika Tehetséggondozó Programban. A 2019-es Országos Középiskolai Elsősegélynyújtó Versenyen iskolánk ezüst minősítést elért csapatának kapitánya volt. A Heves Megyei Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának elnöke.

 

 

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Az alapítvány bankszámlaszáma:

11739009-20106603

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.