Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Rázsi Botond
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek:
Árvai Hilda,
Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

,,Alkotni születtünk erre a földre..."

E szlogen szellemében és motiválásában készült az ország összes Arany János Tehetséggondozó Programban résztvevő első éves osztálya a XVI. Pécsi Művészeti Fesztiválra. Az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban például már március óta kemény munka folyt. Ekkor dőlt el, ki fogja vers, ki próza kategóriában megméretni magát, ki nyűgözi le a zsűrit a hangjával, és ki adja elő legszebben a rábaközi táncokat. Azonban voltak olyan közös produkciók is, melyek betanítása és gyakorlása már jóval előbb elkezdődött: néptáncolni szemtember, színjátszásra és énekkara pedig már február óta jártak a 9. AJTP tagjai.

Május végén és június elején megindult az igazi hajrá: rohamosan közeledett a nyilvános főpróba, ami június 7-én, a gimnázium aulájában került megrendezésre, és ahol szülők, tanárok és diáktársak egyaránt kigyönyörködhették magukat a fiatal tehetségekben. A fellépőknek azonban nem sok idejük maradt a pihenésre, ugyanis alig egy nap múlva, június 9-én reggel indultak is Pécsre. Útközben megálltak Abaligeten, ahol cseppkőbarlang és denevérmúzeum szolgáltatott lelki felkészüléssel az elkövetkezendő napokra. Az esti szálláselfoglalás  és a másnapi megnyitó után már kezdődött is a megmérettetés: először ének kategóriában, azután a színjátszócsoport Fagyos király című előadása következett, Gál Zoltán rendezésében, délután pedig a hangszeres zene, valamint a prózamondás került sorra. A nap fáradalmait a diákok a városnéző kisvonaton és az esti diszkóban pihenhették ki. Azonban nem tarthatott sokáig a mulatság: másnap már korán reggel színpadon álltak először a szólótáncosok, majd a néptánccsoport is, akik egyaránt rábaközi táncokat mutattak be, Bécsi Gyula felkészítésében. A tánc után már csak a szavalók és az ebéd maradt hátra. A program ezután a dzsámiban, a Csontváry Múzeumban és az Ókeresztény Sírkamrákban folytatódott. Este pedig végre elérkezett a várva várt eredményhirdetés. Itt derült ki, megérte-e a sok kemény munka, a rengeteg befektetett idő és energia. A szilágyis diákoknak minden bizonnyal, mert az alábbi eredményeket sikerült elérniük: csoportostánc-fődíj, szólótánc (Pusoma Zoltán, Kardos Lúcia)-különdíj, színjátszás-ezüst minősítés, prózamondás: Szarka Martin-arany minősítés, versmondás: Kardos Lúcia-bronz minősítés, versírás: Gondos Kincső-arany, Kesztyűs Viktória-ezüst minősítés. Ezenkívül az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium ismét elnyerte a fesztivál fődíját, a vándorserleget. Az ünneplés hagyományosan a szökőkútban kezdődött, majd a kollégiumban folytatódott.

Vasárnap reggel a fellépők buszra szálltak, és elindultak haza, az ország megannyi pontja felé. A szilágyisok a fesztivált egy finom ebéddel zárták, majd kora délután érkeztek vissza Egerbe, sok élményt és szép eredményeket hozva Pécsről.

Kesztyűs Viktória

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Az alapítvány bankszámlaszáma:

11739009-20106603

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.