Adataink

Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium
OM azonosító: 031 598
Intézményvezető:
Rázsi Botond
 

web:
http://www.szilagyi-eger.hu

titkárság email:

eszeg@eszeg.sulinet.hu

 

001 feladatellátási hely: gimnázium

3300 Eger, Ifjúság út 2.

Központi telefonszám:
+36 36 324-808

Intézményvezető-helyettesek:
Árvai Hilda,
Barczai Tünde

 

002 feladatellátási hely: kollégium

3300 Eger, Mátyás király út 62.

Központi telefonszám:
+36 36 410-573

Kollégiumvezető:
Dudás Mátyásné

 

 

FENTARTÓI ADATOK:

Fenntartó: Egri Tankerületi Központ

Fenntartó címe: 3300 Eger, Bem tábornok utca 3.

Telefonszám: 36/795-230

E-mail: eger@kk.gov.hu

Honlap: http://kk.gov.hu/eger

Képviselő:
Ballagó Zoltán igazgató

Telefonszáma: 30/626-6280

E-mail:
zoltan.ballago@kk.gov.hu

Kedves nyolcadikos tanuló!

A 2021/2022. tanévre felvételizők tagozatonkénti rangsorát (ideiglenes felvételi jegyzékét) az alábbi linkekről lehet letölteni. A rangsor oktatási azonosító vagy jelige szerint van rendezve, az azonosítód mellett lévő szám a rangsorban elfoglalt helyedet jelenti. Az ideiglenes felvételi jegyzék tájékoztató jellegű.

angol tagozat - 0001 (felvehető létszám: 17)
- humán tagozat - 0002 
(felvehető létszám: 17)
- matematika-informatika tagozat - 0003 (felvehető létszám: 34)
- biológia-kémia tagozat - 0004 (felvehető létszám: 17)
- általános tagozat - 0005 (felvehető létszám: 17)

Tudjuk, hogy a továbbtanulás most központi helyet foglal el az életedben. Ez így természetes. Ha már a családtagokat is kimerítetted a kérdéseiddel, ha az osztálytársaid sem tudnak többet a felvételiről, de még mindig bizonytalan vagy néhány dologban, akkor jó helyen keresgélsz! Összegyűjtöttünk számodra néhány olyan kérdést, amit sok más diák is feltett. Ha ezek között megtalálod a választ a sajátodra, örülünk, ha pedig nem, küldd el azt nekünk e-mailben!

Gyakran feltett kérdések:

1. Az egyik középiskolában azt mondták, hogy ha őket jelölöm meg elsőnek, akkor biztosan felvesznek, egyébként viszont nem. De én elsősorban nem abba az iskolába szeretnék bekerülni, hanem a Szilágyiba. Mit tegyek? Válasszam a biztos ajánlatot és változtassam meg a sorrendet, vagy hagyjam a Szilágyit az első helyen?
- Semmiképpen ne változtass a sorrenden, mert azzal rontod a Szilágyiba való bejutásod esélyét. A megjelölt intézményi és tagozat sorrend a Te elképzelésedet tükrözze, mert a számítógépes feldolgozást ennek az érvényesülésére dolgozták ki. Előrébb sorold, amit jobban szeretnél, hátrébb a biztonsági tartalékot. (Bár az is lehet, hogy ez a kettő egybe esik.) A központi számítógépes feldolgozás során a program először azt vizsgálja meg, hogy az első helyen megjelölt iskolába bekerültél-e. Ha igen, akkor a további jelentkezéseidet automatikusan törli. Ha nem kerültél be az első helyre, akkor veszi a második helyen megjelölt jelentkezésedet és annál vizsgálja meg, hogy bekerültél-e oda. Ekkor a program már nem foglalkozik vele, hogy volt egy előző jelentkezésed. Mindezt addig folytatja, amíg be nem kerülsz valamelyik iskolába. Tehát ha a Szilágyit hátrébb teszed és bekerülsz az előrébb sorolt iskolába, akkor a Szilágyiba már nem juthatsz be akkor sem, ha egyébként bekerülhettél volna. Fontos még tudni, hogy egyetlen középiskola sem tudja az általad felállított sorrendet, ez titkos. Ezzel visszaélni senki nem tud és tilos is.

2. Ha egy adott gimnázium által közzétett ideiglenes lista második felében találom az azonosítómat, az azt jelenti, hogy abba gimnáziumba már nem is vehetnek fel?
- Nem azt jelenti, mert a feldolgozás során a listákból kikerülnek azok a tanulók, akik máshová már felvételt nyertek, így te is a kereten belülre kerülhetsz. Láttunk már jó néhány példát arra, hogy még az utolsó helyen lévő is bekerült.

3. Az egyik osztálytársam szerint meg kell változtatnom az iskolák sorrendjét a módosító adatlapon, hogy ezzel növeljem valamelyik iskolába bejutás esélyét. Én ebben nem vagyok biztos. Olyan bonyolultnak tűnik ez az egész számomra!
- Valóban, bonyolultnak tűnhet, de segítünk neked! A központi módosító tanulói adatlapon nem kell az iskolák és tanulmányi területek sorrendjét megváltoztatni kizárólag azért, mert a felvételi rangsor alapján kevés az esélye a tanulónak az adott képzési területre bekerülni! A sorrend azt fejezi ki, hogy a felvételiző milyen sorrendben szeretne az egyes intézmények egyes tagozataira bekerülni.

4. Hogyan növelhetem annak esélyét, hogy az általam leginkább áhított iskolába vegyenek fel?
- Annak az iskolának kell az első helyen szerepelni.

5. A szüleim próbálnak megnyugtatni, hogy ne foglalkozzak túlságosan azzal, hogy a felvételi rangsorban hol található az eredményem, attól még felvehetnek abba a jó gimnáziumba, ahol a barátaim is tanulnak. Hogy lehetséges ez?
- A szüleidnek igazuk van. Azért van ez így, mert nem lehet tudni, hogy a listán előtted állók hány másik iskolába is jelentkeztek, és hogy ők melyik intézményben fognak tanulni. Vagyis ha több pontot értek el ugyan, mint te, de valamilyen oknál fogva másik iskolába mennek, akkor te a ranglistán előrébb kerülsz, így nő a bekerülési esélyed.

6. Mikor fogom megtudni, hogy hová vettek föl?
- Erről az iskolák az egyeztetett felvételi jegyzék alapján április végéig fognak tájékoztatni.

Keresés a cikkekben

Akadálymentes változat

 

Határtalanul projekt

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

Iskolai közösségi szolgálat

Hasznos linkek

Egy százalék!

Küldje el rendelkező nyilatkozatát a személyi adóbevallásával!

 

A támogatás céljai többek között:

• Tanítványaink képességeinek minél sokoldalúbb fejlesztése.

• Tanulóink jutalmazása.

• Taneszközök gyarapítása.

 

A kedvezményezett adószáma:

19142869-1-10

A kedvezményezett neve:

Szilágyis Alapítvány

 

Az alapítvány bankszámlaszáma:

11739009-20106603

 

Köszönjük támogatását!

Kapcsolódó dokumentumok:

Felhívás

Rendelkező nyilatkozat

Belépés

Design by HuGa Copyright © 2015. All Rights Reserved.